Eet je mooi logo

Courgette lichtverteerbaar en vol vezels en mineralen

Artikel door:

Google

De courgette behoort tot de komkommersoort. Het is een licht verteerbare groente en zit boordevol vezels en mineralen. Het is een veelzijdige groente die gemakkelijk te verwerken is in vele gerechten. De courgette bevat weinig calorieën en veel voedingsstoffen.

Veel voedingsstoffen
Courgettes zijn ongelooflijke bommen van mineralen. De vrucht is met name rijk aan kalium, magnesium, vitamine B1 en vitamine B9. Wat er niet veel in zit is Natrium. Een portie van 150 gram courgette levert slechts 50 calorieën op, terwijl het toch een grote hoeveelheid vezels bevat. Om zoveel mogelijk vitaminen en mineralen te behouden, kun je de groente het beste stomen of stoven. Het is nog beter om de courgette niet te bereiden. Eet ze rauw in bijvoorbeeld een salade of als snack.

Een courgette kopen
Courgettes groeien in Nederland van juli tot september, maar de groente is tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt. Bij de aankoop van de groente moet de courgette een groene egale kleur hebben. De schil moet gaaf zijn en stevig aanvoelen. Bewaar de groente op een koele plek, maar het liefst niet in de koelkast.