Eet je mooi logo

Champignons

Artikel door:

Google

De champignon is de groente die alles kan. Je kan er snel en gemakkelijk de meest gevarieerde gerechten mee maken. Daarnaast beschikt deze supergroente over uitmuntende slankmakende eigenschappen. De champignon bevat nagenoeg geen calorieën, vet en zout. Daarnaast onderscheiden deze bewoners van het bekende blauwe bakje zich van andere groente doordat ze een hoog gehalte aan eiwit envoedingsvezels bevatten. Dit geeft eerder een 'vol' gevoel. De campignon bevat ook de vitamines B2 en B3 waarvan bewezen is dat ze helpen om je huid gezond te houden.

Afvallen
Het regelmatig consumeren van champignons helpt om op een gezonde en verantwoorde wijze af te vallen. Het is de enige groente die vlees benadert als het op eiwitten aankomt. De champignon kan daardoor prima gebruikt worden om regelmatig een dagje vegetarisch te eten. Het Britse Mushroom Bureau heeft in 2009 al eens aangetoond dat vlees vervangen door champignons een effectieve manier is om af te slanken. Tien mensen vielen met dit 'champignondieet' in korte tijd maar liefst vijf kilo af. Ook in Australië wordt het eten van champignons gepromoot om overgewicht te bestrijden. Daar heeft men berekend dat meerdere champignonmaaltijden per week een gewichtsverlies tot 12 kilo per jaar kan opleveren.

Volop varieëren in kleur en smaak
De vele eigenschappen van de champignon maakt dat deze supergroente past in een gezond en slankmakend voedingspatroon. Bovendien kan je er de meest gevarieerde maaltijden van maken zodat de champignon niet snel zal gaan vervelen. Van een boerenomelet tot een koude champignonsalade en van een paddenstoelenrisotto tot een een romige champignonsoep. Ook kan je volop varieëren in kleur en smaak met andere paddenstoelen dan de witte champignon. Bijvoorbeeld met kastanjechampignon, shii-takes, oesterzwam, portobello, reuzenchampignon en grotchampignon. Gewoon proberen, een andere paddestoel geeft je vertrouwde gerechten soms net even een andere smaak. Zo ontdek je snel wat jouw favoriete paddestoel is.