Eet je mooi logo

Granaatappel

Artikel door:

Google

Een granaatappel wordt vaak als een superfruit gezien vanwege de speciale voedingswaarde.  Het is een rijke bron van vitamine C en bevat daarnaast ook vitamine K en ijzer. Ook bevat de granaatappel relatief veel polyfenolen in vergelijking met rode wijngroene thee en diverse andere sappen. Anti-oxidanten zijn in staat om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. Vrije radicalen kunnen schade aanbrengen aan lichaamscellen en spelen daarom mogelijk een belangrijke rol in het verouderingsproces. Het eten van een granaatappel of het drinken van granaatappelsap kan dus bijdragen aan een mooie huid.

Granaatappel
De vrucht zelf heeft een taaie, rode schil met binnenin de vakjes vol sap en zaden. De zaden zelf smaken licht zoetzuur en een beetje wrang. Granaatappels worden vooral gebruikt vanwege hun frisse sap. Het binnenste van de granaatappel bevat honderden eetbare besjes die kunnen worden gebruikt in salades, voorgerechten en desserts.  In december worden er verse granaatappels aangevoerd uit Amerika en verschillende andere landen zodat je ze juist in deze tijd van het jaar vers in gerechten kunt gebruiken. 

Er bestaan twee variaties, de gewone granaatappel (punica granatum) en de Wonderful variant (punica granatum Wonderful). Bij het onderzoek naar de gezondheidseffecten van granaatappels, is deze laatste variant gebruikt. Omdat de granaatappel niet het gehele jaar door beschikbaar is kun je natuurlijk ook granaatappelsap drinken. Deze sappen zijn te vinden in de afdeling gekoelde dranken. Na opening is het sap nog 14 dagen houdbaar.