Eet je mooi logo

Groene thee helpt bij afvallen

Artikel door:

Google

De nieuwe 'Richtlijnen Gezonde Voeding' geven aan dat we dagelijks drie tot vier koppen groene of zwarte thee zouden moeten Het gaat hier om thee van de theeplant. Kruidentheeën en andere thee zoals rooibos, werden niet onderzocht.  Groene thee helpt ook bij het afvallen, zo werd in 2011 door biomedicus Rick Hursel van de Universiteit Maastricht wetenschappelijk vastgesteld Zonder iets extra's te doen vallen mensen gemiddeld 1,3 kilo af in vier tot twaalf weken. Verder kan het drankje er ook voor zorgen dat mensen die al afgevallen zijn, niet zo snel opnieuw aankomen. 

Groene thee mag onbeperkt worden gedronken, maar volgens de promovendus bewerkstelligt meer theedrinken niet ook meer gewichtsverlies. Hursel: ,,Het is geen wondermiddel. Wie echt wil afvallen, moet natuurlijk meer doen dan groene thee drinken. Maar wie elke dag deze thee drinkt en verder niks doet, verliest gemiddeld 1,3 kilo aan lichaamsgewicht in een tot drie maanden.''

Zijn proefschrift toont aan dat het mogelijk is om met natuurlijke voedingsstoffen zoals groene thee, eiwitdiëten, cafeïne en capsaïcine de vetverbranding te stimuleren waardoor je sneller afvalt.  De combinatie van twee stofjes in de thee, catechine en cafeïne, veroorzaakt het stimulerende effect op de vetverbranding, aldus Hursel. Cafeïne zit ook in koffie, maar veel koffiedrinken heeft niet hetzelfde effect op de lijn, omdat koffie geen catechine bevat. Veel eiwit eten is wel positief, omdat eiwit moeilijk door het lichaam wordt afgebroken en tegelijk snel een verzadigd gevoel geeft, waardoor de lijner vanzelf minder gaat eten. Het volgen van een eiwitdieet in combinatie met groene thee drinken leidt echter niet tot extra veel gewichtsverlies, aldus de promovendus. Goed slapen helpt weer wel.