Eet je mooi logo

Hero Bevroren fruit op een stokje is niet van puur fruit

Artikel door:

Google

Hero introduceerde in de zomer van 2013 het verantwoorde fruitijsje ‘Hero Bevroren Fruit op een stokje’ met minimaal 89% fruit. Door puur fruit(sap) direct in te vriezen zouden de natuurlijke smaken en de voedingswaarden intact blijven. Op de verpakking staat dat het een gezond ijsje is, maar dat is het meeste waterijs eigenlijk wel. Wat is er dan mis mee?

Als we naar de ingrediëntendeclaratie kijken van Hero bevroren fruit op een stokje Appel Peer (ijsje van 55 gram), danblijkt dat het niet om puur fruit gaat zoals de verpakking suggereert. Het product bestaat voor 54% uit geconcentreerd appelsap (=30 gram per ijsje) en voor 38% uit perenpuree (=21 gram per ijsje). Het product is dus niet gemaakt van puur fruit, maar van bewerkt fruit.

Verder bestaat het ijsje voor 7% uit fruitsuiker. Het lijkt alsof dit van het fruit komt, maar dat is niet zo. Het is toegevoegde suiker in de vorm van fructose en dat mag je op het etiket declareren als fruitsuiker. Verder bevat het ijsje het verdikkingsmiddel pectine (E440).

Conclusie: Hero bevroren fruit op een stokje is in vergelijking met roomijs een gezond alternatief. Je betaalt 50 cent per waterijsje voor een beetje bevroren appelmoes en perenpuree met een klein beetje toegevoegde suikers. Best verantwoord dus, maar de verpakking wekt een andere indruk.