Seizoensgroenten april-mei
Artikel door: Inge de Munnik
Het hele jaar door kun je zowat alle groenten kopen, maar kiezen voor seizoensgroenten van eigen bodem geeft veel voordelen. Als je voor seizoensgroenten kiest varieer je eigenlijk automatisch in je eetpatroon. Variatie in groente is belangrijk omdat niet elke groente- en fruitsoort dezelfde voedingsstoffen bevat. De ene soort bevat meer vitamine C en de andere heeft weer wat meer bètacaroteen. Omdat het aanbod van een bepaalde groente tijdens het seizoen ook groter is, zijn de prijzen vaak wat lager en dat is mooi meegenomen toch? Bovendien help je het milieu omdat de groenten van dichtbij komen.
In de lente verschijnen de eerste jonge groenten op de markt. Primeurgroenten als raapsteeltjes, asperges, spinazie kleuren ons bord. Andere groenten die in Nederland verbouwd worden en in de lente volop verkrijgbaar zijn:
• prei
• radijs
• aubergine
• witlof
• snijbonen
• paprika
• kropsla
• komkommer
• tuinbonen
Geniet ervan!
Reacties