De lente-ui (ook wel bosui genoemd) behoort tot de uienfamilie en is een groente die in heel veel gerechten gebruikt kan worden. De smaak is licht pikant en ligt tussen die van ui en bieslook in. Fijn gesnipperd kun je het in salades, in sauzen of op de boterham gebruiken. De lente-ui bevat vitamine C en mineralen als zink , fosfor en...
Lever bevat veel vitamine A , wat bijdraagt aan een mooie huid en gezond tandvlees. Maar lang niet iedereen vindt lever lekker. Wat veel mensen niet weten is dat paté de Franse naam is voor producten van lever gemaakt worden. Bij de bereiding van paté wordt de lever (kalfs, runder, varkenslever of een mengsel daarvan) gemalen en...
Steeds vaker zie je dat er in hippe restaurants en cafés verse muntthee geserveerd wordt. Het ziet er trendy en leuk uit, een aantal takjes verse munt in een kop heet water. Maar vaak wordt het belangrijkste ingrediënt, de groene thee, vergeten. En dus bevat muntthee ook geen antioxidanten , polyfenolen en fluoride die we...
Wat is er lekkerder dan een combinatie van kort gewokte groenten, kip en rijst? Nu is er ook Lassie toverrijst Extra, deze rijst combineert de lekkere smaak van witte rijst met extra vezels en is dus extra gezond, zegt Lassie. Wie bij rijst denkt aan extra vezels, denkt waarschijnlijk aan de vezels van de onbewerkte rijstkorrel, maar dat blijkt...