Eet je mooi logo

Recepten

Soep van geroosterde pompoen voor een mooie huid


De meeste mensen in Nederland gebruiken pompoenen puur als decoratie. Veganisten en vegetariërs gebruiken de pompoen wat vaker in recepten, onder andere omdat er veel en goed opneembaar ijzer in pompoenen zit. Maar wist je dat de pompoen voor iedereen een hele gezonde groente is? Pompoenen hebben een lage energetische waarde en bevatten wel veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor de goede werking van je darmen, maar daar houd het niet op! Pompoen bevat veel bètacaroteen dat in het lichaam wordt omgezet tot vitamine A. Van vitamine A is bewezen dat dit bijdraagt aan een mooie huid. Ontdek de zoete en fijne smaak van pompoenen in dit mooimakende soepje van geroosterde pompoen.  


Zo maak je het >

Zelf stoofperen maken


Als je zelf stoofperen wil maken zonder toevoeging van extra geraffineerde suikers dan is de Gieser Wildeman de beste keuze. Deze Nederlandse kleine, iets zoete stoofpeer is beschikbaar van oktober tot en met februari. Deze stoofpeer kookt vuurrood en is zo zoet dat suiker toevoegen overbodig is. Stoof de peer niet in rode wijn of port (dan voeg je alcohol toe) maar kies voor bessensap (bijvoorbeeld Betuwe bessensap zonder toevoegingen). Het geeft een heerlijke smaak aan de peertjes en zorgt voor een mooie kleur.


Zo maak je het >

Gezonde herfstsalade


Deze herfstsalade helpt je om je huid van binnenuit  te beschermen tegen het koude en gure najaarsweer. De verse salade bevat al het goede van dit seizoen: paté met een jasje van roggebrood, sappige peer, walnoten en veldsla.  Paté is een belangrijke bron van vitamine A, en daarvan is bewezen dat het bijdraagt aan een mooie huid. Je hoeft maar weinig paté te eten om voldoende vitamine A binnen te krijgen. De porties paté in deze salade zijn wat dat betreft precies goed.


Zo maak je het >

Gerookte zalm en forel als lichte lunch


We hebben een heel makkelijk te maken, mooi uitziend, gezond én lekker recept voor je samengesteld met gerookte zalm en forel. Deze vette vissoorten bevatten veel vitamine A en D. van vitamine A is bewezen dat deze helpt om je huid er goed uit te laten zien. Vis bevat ook B-vitamines. Daarnaast levert vis circa 10% van de vitamine D en B12 die Nederlanders binnenkrijgen. Deze lunch zit dus boordevol mooimaakvitamines en het er uit als een plaatje.  Verras je vriendinnen zodra het weer het even toelaat en succes is verzekerd.  Ze moeten natuurlijk wel van vis houden....


Zo maak je het >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11