Recepten
Groenten uit de oven
Bij een feestelijk diner of ingewikkeld kerstdiner heb je je handen al vaak vol aan het bereiden van het vlees of de vis. Het is dan gemakkelijk als je even geen omkijken hebt naar de groenten. Als je de groenten in de oven bereid dan kun je je concentreren op andere zaken die op dat moment nodig zijn. Je kunt de groenten vooraf klaar zetten en het enige wat je nog hoeft te doen is ze een half uurtje voor het opdienen van het hoofdgerecht in de voorverwarmde oven te zetten.
Zo maak je het >
Gezonde amuse: volkoren beschuitje met verse pesto
Lidl verkoopt tijdens de feestdagen volkoren beschuitjes die je met van alles en nog wat kunt beleggen. Omdat de smaak van volkoren producten overheersender zijn dan van gewone, witte (en minder gezonde) producten moet de smaak van het beleg dominanter zijn. En dat is absoluut het geval als er een laagje zelfgemaakte pesto op doet. Een heerlijke combinatie!
Zo maak je het >
Pittige boerenkoolstamppot met rode groenten en spekjes
Omdat verandering van spijs doet eten bedacht Albert Heijn drie verrassend nieuwe mixen voor stamppotgroenten, waaronder een variant voor boerenkoolstamppot. Deze bestaat uit gesneden boerenkool, rode ui, rode paprika en rode peper. De gekleurde groenten in deze mix bevatten veel betacaroteen en veel vitamine C en dat draagt bij aan een mooie huid. Je hebt deze stamppot binnen een klein half uurtje op tafel staan.
Zo maak je het >
Zelf een klassieke vinaigrette maken
Een vinaigrette is een dressing voor over een salade die je gemakkelijk thuis kunt maken. Wij geven je de klassieke Franse formule voor de perfecte vinaigrette, zoals deze al jaren wordt overgedragen van de ene generatie op de volgende generatie. Het gaat in deze om de juiste verhouding van drie delen olie op één deel azijn. De andere ingrediënten zoals mosterd, zout en peper kun je naar eigen smaak toevoegen.
Zo maak je het >
Gevulde forel in aluminiumfolie in de oven
Denk je dat het moeilijk is om een gerecht met forel te maken? Wij hebben een heerlijk recept dat eigenlijk niet kan mislukken. Het is eenvoudig klaar te maken en zo'n naturel visje ziet er op je bord fantastisch uit! Succes verzekerd.
Zo maak je het >
Groente amuses die er uit zien als Engelse drop
Mmm... Engelse Drop? Nee, amuses van groente! Deze vrolijk gekleurde groentesnoepjes zijn bedacht door kok Remco Wolfs van cateraar Maison van den Boer. Hij mixte vers groentesap met wat room en gelatine, gebruikte meerdere groenten in verschillende laagjes en voilá! Een gezonde verrassing vol met vitaminen, mineralen en bètacaroteen dus ook nog eens prima voor onze huid. Het vergt enige oefening om dit lekkers zelf te maken, maar je zet wel iets origineels op tafel. Zelfs kinderen die niet zo van groenten houden zullen deze verleiding niet kunnen weerstaan. Probeer het zelf! Dit is het recept
Zo maak je het >