Recepten
Boeuf bourguignon, een heerlijke Franse klassieker
Boeuf Bourguignon is een klassieker en kent vele variaties. De basis van deze Franse stoofschotel bestaat echter altijd uit goed vlees (riblappen met een randje vet voor de smaak), goede rode wijn (Bourgogne) en verse groenten. Hij wordt extra lekker als je verse zilveruitjes gebruikt in plaats van ingemaakte.
Tip: eet de Boeuf Bourguignon “op zijn Frans”. Dat wil zeggen: geserveerd in diepe borden met een goed glas rode wijn. Ook heerlijk met gekookte aardappelen.
Zo maak je het >
Verse groene pesto zelf maken
Als je eenmaal verse, zelfgemaakte pesto hebt geproefd dan wil je niet anders meer! Er bestaan vele soorten pesto, waarvan de groene Pesto alla Genovese een van de favorieten blijft. De naam pesto is afkomstig van “pestare” wat stampen betekent, omdat alle ingrediënten worden gestampt in een vijzel. Maar met een keukenmachine of blender gaat het heel wat gemakkelijker en sneller. De meningen over het maken van een goede pesto lopen natuurlijk uiteen, maar iedere Italiaan zal beamen dat een goede pesto valt of staat bij het gebruik van verse basilicumblaadjes en goede extra vergine olijfolie. De pesto is het lekkerste als je hem na het bereiden meteen gebruikt, maar onder een laagje olie is hij nog zeker een paar dagen te bewaren in de koelkast. Ook kun je de overgebleven pesto invriezen in bakjes voor ijsklontjes.
Zo maak je het >
Stamppot van roergebakken andijvie met chorizo
Weet je dat stamppot een typisch Nederlands gerecht is? Bijna iedereen kent wel het stamppotje van rauwe andijvie met uitgebakken spekjes of stukjes kaas. Het stamppotje van roergebakken andijvie is een kruidige variant op deze Hollandse kost. Met een ui, wat sambal en chorizo geef je de andijvie een lekkere pittige smaak. Bovendien kun je in deze stamppot meer andijvie kwijt, dus dit gerecht is net even iets gezonder dan de rauwe andijvie stamppot.
Zo maak je het >
Simpele salade van cherrytomaatjes en lenteui.
Hoe maak je snel en simpel een salade die bijna overal bij past? Met deze gezonde salade van cherrytomaatjes met lente-ui steel je vast en zeker de show. Zo verrukkelijk en zo verschrikkelijk gemakkelijk te maken! Deze frisse salade smaakt bij bijna elk gerecht.
Zo maak je het >
Vis met groentenmix uit de oven
Bij verschillende supermarkten zijn voorgesneden groentemixen te koop in allerlei varianten, vaak in zakjes of bakjes van 400 gram. Denk aan Italiaanse mix, Chinese mix, Provençaalse mix. Met deze mixen kun je in 20 minuten een gezond en lekker visgerecht maken in de oven. Terwijl de vis gaar wordt kun je andere dingen doen! Wij maakten dit gerechtje met zalm en groenten voor vis. Deze mix bestaat uit wortel, gele courgette, sugar snaps, venkel, rode ui en zeekraal. Zeekraal is een knapperige, lichtzoute zeegroente en dat geeft net even wat feestelijks aan dit visgerechtje.
Zo maak je het >
Quinoa met gamba's en paprika
Een recept op basis van 3 gezonde ingrediënten: gamba's, groenten en quinoa. En ook nog eens snel en gemakkelijk te maken. Je kunt voor dit recept diepvriesgamba's gebruiken. Deze moet je voor gebruik eerst ontdooien. Dat kan je het beste doen door ze 24 uur van tevoren in de ijskast te leggen. Laat ze voor gebruik ook keukenpapier uitlekken. Daarna pel je ze door ze bij het staartje vast te pakken. Draai de kop er af, en trek het vlees er uit. Check nog even of het darmkanaal er niet meer inzit (zwart draadje over de rug). Bewaar een paar hele gamba's voor de garnering.
Zo maak je het >