Recepten
Beautyfood lunch: meergranenbol met veldsla, geitenkaas en peer
Deze lunch heb je zo gemaakt en bevat veel gezonde ingrediënten die bovendien ook qua smaak heerlijk bij elkaar passen. Met de meergranenbol krijg je lekker veel vezels binnen voor een verzadigd gevoel. Om je te helpen om aan je dagelijkse portie groente en fruit te komen bevat dit gerecht veldsla, tomaat en peer. En de geitenkaas en de walnoten maken het geheel onweerstaanbaar lekker.
Zo maak je het >
Quinoa salade met zalm, cherrytomaatjes en courgette
Quinoa is helemaal hot. Quinoa heeft een nootachtige smaak en is niet alleen heerlijk in salades, maar ook een goede vervanger voor rijst en pasta. Ben je op zoek naar een gemakkelijk, snel en gezond recept met quinoa, maak dan eens een quinoa salade met zalm, cherrytomaatjes en courgette. Dit gerecht is een lekker mix van beautyfood, succes verzekerd!
Zo maak je het >
Gezond borrelhapje: little Gem met tonijnsalade
Zin in iets lekkers bij de borrel? Serveer dan eens tonijnsalade in schuitjes van Little Gem sla. Little Gem is een kleine gekropte Romeinse sla met gekrulde blaadjes. Het is een smaakvolle vervanger van ijsbergsla en relatief lang houdbaar. Deze groente van Nederlandse bodem is verkrijgbaar in de periode mei tot en met oktober.
Zo maak je het >
Dippen met heksenkaas
Misschien heb je wel eens Heks’n kaas gegeten, een smeerdip met roomkaas, verse kruiden en een tikje magie. Het heeft een pittige smaak. Volgens de fabrikant van dit merk is de grootste succesfactor de versheid: de peterselie en prei: alles gaat vers in het emmertje met echte roomkaas.
In plaats van de kant- en klare smeerdiip kopen kun je dit natuurlijk ook zelf thuis maken, dan hoeven er ook geen conserveermiddelen aan worden toegevoegd. De basis voor je eigen smeerdip is uitgelekte volle kwark en een beetje van je eigen magie. Zo tover de je lekkerste zelfgemaakte smeerdip op tafel.
Zo maak je het >
Kleurrijke Chili Con Carne
De Mexicaanse keuken staat bekend om zijn intense en gevarieerde smaken, kleurrijke decoratie, en de verscheidenheid van specerijen die het heeft. Chili con carne (Spaans voor chili met vlees) is een pittige stoofschotel die het altijd goed doet, maar zeker als het koud is buiten. In het traditionele recept van Chili con carne wordt altijd gebruik gemaakt van chilipepers, knoflook, ui en komijn. Meestal worden er ook bonen en tomaten aan toegevoegd. Er bestaan duizenden variaties waarbij voor andere soorten vlees of afwijkende ingrediënten gekozen wordt. Wij geven je ons recept voor de 'eet je mooi' Chili con carne, een variant met mager rundergehakt en heel veel gekleurde groenten. Buen provecho!
Zo maak je het >
Tomatensoep van verse tomaten voor een mooie huid
Wist jij dat tomatenpuree werkt tegen huidveroudering? Onderzoek wijst uit dat het effectief werkt als je 10 eetlepels tomatenpuree per dag in combinatie met 10 gram olijfolie. De olijfolie zorgt ervoor dat de lycopeen uit de tomaatbeter wordt opgenomen in je lichaam. Bij de personen die deelnamen aan het onderzoek was de aanmaak van procollageen, een eiwit dat de huidstructuur helpt verbeteren, sterk toegenomen. Ook de bereidingswijze van de tomaten speelt in rol. Door het koken van tomaten worden de celwanden in de tomaat afgebroken waardoor meer lycopeen vrijkomt. Daarnaast wordt lycopeen onder invloed van hitte ook omgezet in een meer biologisch beschikbare vorm. Gekookte of gestoofde tomaten zijn dus gezonder dan rauwe tomaten. Je kunt dus niet vaak genoeg een lekkere zelfgemaakte tomatensoep op tafel zetten. Het is niet alleen lekker, maar als je het EetjeMooi basisrecept gebruikt knapt je huid er ook eens van op.
Zo maak je het >